Rich Nails

Nagelstudio Tilburg

Weetjes


Acrylnagels  Behandeling  Voor wie?  Werkwijze


 

Acrylnagels

Top 
 
Acrylnagels worden op de natuurlijke nagel aangebracht nadat deze vet- en bacterievrij zijn gemaakt.

De acryl bestaat uit 2 producten:
1. Poeder Het poeder bestaat uit een heleboel kleine “balletjes” van verschillende grootte en zorgt voor de stevigheid van de acrylnagel. De basispoeders bestaan in veel verschillende kleuren, al dan niet met glitter.
2. Vloeistof De vloeistof zorgt voor een draderige verbinding tussen de "balletjes" en ook voor de flexibiliteit.
Samen vormen ze een glazuurachtige substantie waarmee de acrylnagel wordt opgebouwd en vormgegeven. Voor het drogen van de substantie is geen apparatuur nodig, het droogt vanzelf.


 
 

 

De behandeling

Top 
 
Als u belt voor de eerste afspraak vragen we u eerst een keer langs te komen voor 2 proefnagels.
Zo kunt u kennis maken met acrylnagels, hoe het voelt en of het bevalt. Bij de eerste "echte" afspraak wordt de hechting van de acrylnagels geinspecteerd.

De eerste keer wordt rechtstreek op de natuurlijke nagel gewerkt. Als het nodig is wordt de eigen nagel langer gemaakt met een “tip” (plastic opzetnagel) of een “sjabloon” (een papieren ondersteuning).
Als u van uzelf geen lange nagels heeft, dan worden de acrylnagels niet te lang gemaakt. Dit voorkomt pijnlijk stoten van de nagels, aangezien u aan de nieuwe lengte zal moeten wennen.

De acrylnagel heeft een iets bollere vorm dan een natuurlijke nagel. Dit wordt gedaan ter voorkoming van omklappen als u zich stoot en ook om de nagel “in evenwicht” te houden. Dit heet de bolling.

Bij de eerste behandeling krijgt u uitleg over het onderhoud van de acrylnagels en het gebruik van de nagelolie die bij de eerste behandeling is inbegrepen.


Nabehandeling:

Na 3 of 4 weken zijn uw nagels zover gegroeid dat de nagel niet meer in balans is. De bolling is naar voren geschoven en er is een uitgroei bij de nagelriemen te zien. In de dunnere delen van de acrylnagels kan lucht te zien zijn.

Om de nagel weer zo mooi te maken als na de eerste behandeling wordt de bolling en de lucht weggevijld. Als het gewenst is wordt de nagel weer ingekort. Ook de voorkant wordt mooi dun gevijld. De nagel is dan weer klaar voor de nieuwe acryl. De tijd tussen twee behandelingen is afhankelijk van de groeisnelheid van uw nagels, maar ook van wat u allemaal met uw nagels doet! Kijk voor meer informatie bij Onderhoud.

 
 

 

Voor wie?

Top 
 
Acrylnagels zijn niet alleen voor mensen met korte of minder mooie nagels (bij hen worden speciale producten gebruikt om de nagel langer te laten lijken).
Mensen die van zichzelf al lange, mooie of stevige nagels hebben kunnen acrylnagels zien als sieraad van hun handen. Ze hoeven minder tijd te besteden aan lakken en vijlen, ze scheuren niet in etc.

Denk aan speciale gelegenheden als een huwelijk, een galafeest of kerstmis.

 
 

 

Werkwijze van Rich Nails

Top 
 
Voor u komt voor een eerste set acrylnagels, verwelkomen we u graag een keer om eerst 2 proefnagels te zetten. Zo kunt u ervaren wat het is om acrylnagels te hebben. Bij de eerste behandeling wordt gekeken hoe de nagels eruit zien en welke werkwijze het beste bij de nagel past.

Bij iedere klant worden nieuwe vijlen gebruikt, handschoenen en een tabletowel die na de behandeling in de prullenbak gaan. Hygiëne staat bij ons hoog in het vaandel. Alle andere producten zoals bokkepootje en schaartje worden gedesinfecteerd. Ook ligt er voor iedere klant een schone handdoek klaar.

Daar acrylnagels een goede verzorging nodig hebben krijgt u bij na de eerste behandeling een flesje nagelolie mee om thuis uw nagels mee te verzorgen. Lees ook de tips voor het onderhoud van uw nagels.

We maken een nieuwe afspraak voor de nabehandeling na 3 en een halve week. Bij de een groeien de nagels harder dan bij de ander. Dit is van invloed op de tijd tussen de vervolgafspraken.

Bij de nabehandeling worden uw nagels in het gewenste model geVIJLd. Mocht een acrylnagel er los op zitten dan weken we die af met een product dat acryl zacht maakt. Dit product doen we op een nail-whipe met daarover folie op de desbetreffende nagel.
U hoeft NIET bij iedere nabehandeling met uw vingers in een bakje met ACETON (in tegenstelling tot bij sommige andere nagelstudio's). Dit is zeer uitdrogend voor de huid en de natuurlijke nagel. Bij veelvuldig gebruik kunnen uw botten worden aangetast en het stinkt! Daarom vijlen wij, en weken we het materiaal los.

Breekt er een keer een acrylnagel af of scheurt er eentje dan wordt deze gratis gerepareerd. De eerste is gratis en voor iedere volgende nagel kost het repareren 2 euro. Bij meer dan 4 nagels rekenen we de setprijs, om misbruik van de reparatieregeling te voorkomen.