Rich Nails

Nagelstudio Tilburg

Nagelonderhoud


Acrylnagels  Verzorg uw handen  Vergeet uw nagelriemen niet  Vijl zorgvuldig  Vraag hulp
Lakken van acrylnagels  Huid- of nagelaandoening  Weet wat u heeft  Kom regelmatig langs


 

Behandel uw (acryl)nagels met zorg

 
 
Gebruik handschoenen als u in de tuin werkt, als uw handen veel met water in contact komen, of als u aan het klussen bent. Bescherm ze in de winter tegen de barre koude. Gebruik in de zomer een handcreme en smeer ze op zonnige dagen in met een zonnebrandmiddel. Gebruik uw nagels niet als instrument of hulpmiddelen.
 
 

 

Verzorg uw handen

 
 
Het is fijn dat uw nagels er mooi uitzien, maar uw handen zijn net zo belangrijk. Gebruik elke dag een handcreme om uw handen soepel te houden. Komen uw handen veel in contact met water, gebruik dan nog vaker een handcreme. Gebruik tweemaal daags de nagelolie. Deze brengt u zowel op de onder- als op de bovenzijde aan van de nagel. De huid van uw handen laat tenslotte als eerste uw echte leeftijd zien.
 
 

 

Vergeet uw nagelriemen niet

Top 
 
Gebruik regelmatig een product om de nagelriemen te verzorgen, bijvoorbeeld nagelolie. Zo houdt u de nagelriemen soepel en drogen ze niet uit. Duw de nagelriemen voorzichtig terug met een wattenstaafje of uw vingertop, maar nooit met uw nagel of een scherp voorwerp. Knip de nagelriem nooit af.
 
 

 

Vijl zorgvuldig

Top 
 
Als een van uw nagels scheurt, of er een klein stukje afbreekt, moet u dit meteen weer in model vijlen. Gebruik hiervoor een vijl met een fijne grit. Vijl altijd in één richting. Haal nooit de vijl heen en weer langs uw nagels in een 'zagende' beweging, hierdoor gaan uw nagels splijten.
 
 

 

Vraag hulp

Top 
 
Een klein scheurtje in uw nagel kunt u prima zelf repareren. Is er een grotere scheur ontstaan, of is uw nagel helemaal afgebroken, ga dan niet zelf aan uw nagels prutsen. Roep dan de hulp in van de nagelstudio. Die kan de nagel er weer tip-top uit laten zien.
 
 

 

Lakken van acrylnagels

Top 
 
Acrylnagels kunnen prima gelakt worden. Hiervoor geldt hetzelfde als voor natuurlijke nagels, gebruik eerst een base-coat. Daarna twee lagen lak en hier overheen gaat een top-coat. Bij uw nagelstudio vindt u een ruim assortiment aan lakken.
Voor het verwijderen van de lak gebruikt u een nagellak remover die geschikt is voor acrylnagels (kunstnagels). Deze is ook verkrijgbaar bij uw nagelstudio.
 
 

 

Huid- of nagelaandoening

Top 
 
Als u een besmettelijke huid- of nagelaandoening hebt, zoals bijvoorbeeld een schimmelnagel, laat dat dan aan uw nagelstyliste weten. Blijven deze symptonen bestaan, ga dan naar de huisarts en laat u eventueel doorverwijzen naar een dermatoloog.
 
 

 

Weet wat u heeft

Top 
 
Ondanks de zorgvuldigheid van de fabrikanten kunt u allergische reacties krijgen op nagelproducten. Het is belangrijk om te weten of u inderdaad een allergie hebt. Vraag ook dan advies aan uw nagelstudio. Allergische reacties kenmerken zich door rode plekken, jeuk en zwelling rond de nagels, of irritatie rondom de ogen of mond. Neem zo snel mogelijk contact op met uw nagelstudio als u last heeft van deze symptonen.
 
 

 

Kom regelmatig langs

Top 
 
Wilt u uw nagels en handen in topconditie houden maak dan regelmatig een afspraak in de nagelstudio. Daar vind u ook de juiste producten om uw handen te verzorgen.